Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δραματική έκκληση για τα φτωχά παιδιά στην Μαδαγασκάρη
Αγαπητοί αδελφοί και φίλοι της Ιεραποστολής,

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ.κ.Ιγνάτιος σε επιστολή του στο περιοδικό -ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ μεταξύ των άλλων σημειώνει και τα εξής:

“Τον τελευταίο καιρό διερχόμεθα κρίσιμες στιγμές. Η κρίση της Ελλάδας και της Κύπρου έχει επηρεάσει αισθητά και εμάς. Έχουμε περιορίσει αρκετά τα έξοδα μας, τις μετακινήσεις καθώς επίσης και το εργατικό προσωπικό. Φθασαμε σε σημείο να μην μπορούμε να καλύψουμε τα απαραίτητα έξοδα, καθώς επίσης και τους μισθούς των εργαζομένων στην Ιεραποστολή.
Διακοπή προγραμμάτων

Ήδη σταματήσαμε το πρωινό ρόφημα των παιδιών που δίναμε από την ανάληψη των καθηκόντων μας έως τώρα.

Τα φτωχά παιδιά στερήθηκαν και αυτό το απλό πρωινό, διότι δεν είχαμε την δυνατότητα να αγοράσουμε μπισκότα κι έτσι τα φτωχά αυτά παιδιά έγιναν πιο φτωχά, αφού πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο και στις δουλειές που εργάζονται. Σας υπενθυμίζω ότι περίπου 800 παιδιά ημερησίως έπαιρναν το πρωινό τους στο χώρο της Ιεραποστολής, αλλά στις διακοπές των σχολείων ξεπερνούσαν τα 1200-1300 παιδιά ημερησίως. Η πόρτα της Ιεραποστολής είναι κλειστή πλέον για αυτά τα ξυπόλητα, κουρελιασμένα και με πρησμένες τις κοιλιές τους φτωχά παιδιά, που έφθαναν από πολύ μακριά έως και 3 χλμ.

 
Το ίδιο συνέβη και με την διανομή τροφίμων σε 130 οικογένειες κάθε Δευτέρα. Αδυνατούμε να αγοράσουμε τρόφιμα (ρύζι, φακές, φασόλια, καλαμπόκάλευρο κ.λπ.), διότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Τα λίγα αυτά τρόφιμα βοηθούσαν τις φτωχές οικογένειες να περάσουν την εβδομάδα τους και δεν ήταν έτσι αναγκασμένοι να ψάχνουν τα σκουπίδια για να εξοικονομήσουν το ελάχιστο φαγητό, πουλώντας ό,τι έβρισκαν, όπως χαρτιά, νάιλον και οτιδήποτε μπορούσαν να πουλήσουν.

Άλλο ένα σπουδαίο έργο το οποίο σταμάτησε είναι το ορφανοτροφείο. Σαν κτήριο έχει τελειώσει, αλλά χρειαζόμαστε εσάς, για να γίνουν πολλές εργασίες ακόμη. Το υπόλοιπο κόστος εργασιών ανέρχεται στις 100.000-120.000 ευρώ.

Γνωρίζω την οικονομική κρίση και την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας, αλλά κάνω έκκληση στους αγαπητούς αδελφούς και φίλους της Ιεραποστολής να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε τα έργα της Εκκλησίας μας στη μακρινή Μαδαγασκάρη και ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς. Γιατί, σύμφωνα με τους προφήτες, «δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν» (Παροιμίες 19:17).

Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος.




Η Ομάδα των Φίλων της Ιεραποστολής,στην επόμενη τριμηνιαία δράση της, θα συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά της Μαδαγασκάρης.Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην προσπάθειά μας αυτή μπορεί να καταθέσει την δωρεά του στον παρακάτω λογαριασμό.

ΝΕΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ:

ALFA BANK  545-002101-021117

IBAN GR 7601405450545002101021117

(Δικαιούχος π.Δημήτριος Αθανασίου)

Υπενθυμίζουμε  ότι τα χρήματα αποστέλλονται δια μέσου Ιεραποστολικού Συλλόγου, ο οποίος εκδίδει και τις σχετικές αποδείξεις.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα απαραίτητα  στοιχεία (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση διαμονής) προκειμένου να τους αποσταλούν αποδείξεις των δωρεών τους και να γράφουν στο καταθετήριο της Τράπεζας ή να μας γνωστοποιήσουν τα απαραίτητα  στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση διαμονής) στο e-mail.        fdathanasiou@gmail.com

Καλόν αγώνα.

Για την ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου